Corona/Covid-19

Heb je Corona/Covid-19 doorgemaakt en is je conditie verminderd of heb je problemen om je dagelijkse dingen weer te doen? Sta je boven aan de trap bij te komen en wil je hiervan af? Herken je onderstaande symptomen?

  • Vermoeidheid
  • Benauwdheid
  • Kortademigheid
  • Slijm
  • Conditieverlies
  • Spierkrachtsverlies
  • En heb je een lange hersteltijd nodig na sporten?

Dan helpen we je graag, om weer terug te komen op je oude niveau.

Bij Fysio Roode is het mogelijk om onder begeleiding van een longfysiotherapeut geschoold in de behandeling van Corona-patiënten behandeld te worden.

Fysiotherapie bij Fysio Roode in Berghem. Wij zorgen er met u samen voor dat u snel van u (sport) blessure af bent.

image therapie | Fysiotherapie | fysio Roode Berghem

Hoe ziet het herstellen van Covid-19 er uit?

De eerste keer dat je bij ons komt, doen we een uitgebreide intake. Hierbij stellen we vast, waar je last van hebt en wat je wel en niet kan op dit moment. En natuurlijk het belangrijkste, wat jij het allerliefst weer wil kunnen doen.

Na een grondig onderzoek stellen we een persoonlijk trainingsschema voor je op, om zo goed mogelijk te kunnen herstellen van Corona. Deze specifieke therapie wordt gegeven door een longtherapeut, die zich gespecialiseerd heeft in Corona, geregistreerd staat in het Chronisch Zorgnet en hierdoor ten alle tijden bijgeschoold wordt via dat Chronisch Zorgnet. Hersteltraining van Covid-19 hoeft niet saai te zijn of heel medisch, want je traint in onze knusse oefenzaal met uitzicht op de binnentuin.

Meestal train je 1 a 2x per week onder begeleiding van een fysiotherapeut. De training zal bestaan uit een combinatie van conditie- en krachttraining, oefeningen om de lenigheid en balans te verbeteren, maar ook ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken en adviezen. Daarnaast bestaat de therapie uit training gericht op de dagelijkse activiteiten die voor u van belang zijn. Samen werken we aan jou persoonlijk doel en zorgen dat je weer op je oude niveau komt. Marlene is onze longspecialist, maar ook Tim van Luik en Elke begeleiden u graag tijdens dit behandeltraject.

Uw hulpvraag is het uitgangspunt van de behandeling!

Heb ik een verwijzing nodig voor Fysiotherapie na Corona?

Ja, je hebt een verwijzing nodig van je huisarts of specialist, waarop vermeld staat dat je Covid-19 hebt doorgemaakt, ook als je niet in het ziekenhuis hebt gelegen. Indien er geen verwijzing is van de huisarts of specialist, komt u niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering van u zorgverzekeraar.

Worden mijn behandelingen vergoed door de zorgverzekering?

Ja, u behandeling voor fysiotherapie voor herstel na Corona worden door uw zorgverzekering vergoed uit de basisverzekering, mits er een verwijzing is van een arts. Ook moet u toestemming geven, om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. Hierover vertellen we u meer tijdens de intake. Let op: voor zorg vanuit de basisverzekering geldt een eigen risico.