manuele-therapie-fysiotherapie-fysio-roode-four2go-berghem

Manuele Therapie

Manuele Therapie is voornamelijk gericht op het behandelen van gewrichten van de wervelkolom (nek, borstwervels, lage rug en SI), maar ook van heupen, schouders, ellebogen , knieën, enkels, voeten etc. Heeft u moeite met het bewegen van een gewricht of ervaart u daarbij pijn, dan kan Manuele Therapie uitkomst bieden.

Door middel van manuele technieken (manipulatief en mobiliserend) wordt direct de mobiliteit van het betreffende gewricht verbeterd. Het resultaat is dus snel merkbaar: directe toename van bewegingsvrijheid en directe afname van pijn. Tevens worden adequate adviezen, oefeningen en training gegeven om uw belastbaarheid te verhogen. De oefeningen kunnen bijvoorbeeld spierversterkend zijn, maar ook mobiliserend of rekkend.

Heeft u klachten, zoals: 

  • Hoofdpijn – nekpijn – duizeligheid – rugpijn
  • schouderpijn – bilpijn – pijn in de hoge rug (ook ribben en borstbeen)
  • pijn bij het heffen van uw arm
  • pijn in de lies en/of heup
  • tintelingen en/of uitstraling in een arm of been, voet of hand
  • knie- of enkelklachten veroorzaakt door een beperkte beweeglijkheid
  • pijn bij het bewegen van een gewricht. 

Zijn deze klachten ontstaan na een verkeerde beweging, al langer bestaand en komt u er maar niet vanaf (het is erin geslopen)? Of is er sprake van een overbelasting? Is er sprake van artrose (slijtage) of juist een acute klacht? Neem dan contact op met ons op.Tevens kunt u bij ons terecht, wanneer u een (huil–)baby met een voorkeurshouding, een kind met hoofdpijn, nekpijn, rugpijn of een verkeerde houding heeft.

Fysio Roode heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en kinderen met bovenstaande klachten; Sacha Roode is namelijk geregistreerd Kinder Manueeltherapeut.