Team

Ons team bestaat uit fysio- en manueel therapeuten die zich allemaal verder hebben gespecialiseerd. Samen met u, werken aan uw herstel en het behalen van de doelstellingen passend bij uw hulpvraag, is voor ons een geweldig leuke uitdaging. Dit doen wij met veel gedrevenheid en expertise gecombineerd met een persoonlijke aanpak.

Daarnaast heeft een ieder van ons een specialistisch aandachtsgebied, zoals bijvoorbeeld: nek, hoofdpijn, hoge rug en ribben, lage rug, bekken, schouder, heup, lies, knie, voet, baby’s en kinderen, complexe klachten/aandoeningen, kinesio-taping, revalidatie, Claudicatie Intermittens, COPD, Fascia Integratie Therapie, ouderen.

Tijdens de behandeling blijkt regelmatig dat er niet sprake is van 1 klacht, maar dat onderliggend meerdere klachten spelen. Ons team is erop gericht om de oorzaken van uw klacht(en) te achterhalen en onderzoeken, de bevindingen persoonlijk toe te lichten en samen te werken aan uw behandelplan gericht op uw einddoel. Dit doen wij met enthousiasme en gedrevenheid, en gebruiken onze specialistische expertise met onze persoonlijke aanpak. Een tevreden patiënt, daar werken we voor!

Team Fysio Roode

Sacha Roode-fysio-roode-berghem-fysiotherapie

Sacha Roode – van Herpen

Fysiotherapie
Master Manuele Therapie
Kinder Manuele Therapie (voorheen KISS, nu HCFS)
Extended Scope Fysiotherapie (Erasmus Universiteit)
Fascia Integratie Therapie

Over Sacha

In 1998 heb ik het diploma Fysiotherapie behaald aan de hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik in 2003 de opleiding Manuele Therapie (SOMT) behaald en me geschoold in 2013 tot Master Manuele Therapie. Alles wat met klachten van de nek te maken heeft, inclusief hoofdpijn, duizeligheid, uitstralende pijn naar bovenrug en armen bij ouderen, volwassenen, jongeren en kindjes, maar ook voorkeurshoudingen bij HCFS bij baby’s heeft mijn bijzonder aandacht. Daar kan ik mijn expertise in kwijt. Omdat ik het beroep/vak Manueeltherapeut geweldig vind, heb ik me in de loop der jaren verdiept in enkele aandachtsgebieden. Zodoende heb ik meerdere specialisaties. De lage rug, zowel de eenvoudige rugpijntjes als de langdurige en complexe casussen zijn voor mij een uitdaging. Ik heb ook het diploma Anderhalvelijnszorg Fysiotherapie, waarmee ik in de toekomst de patiënten rechtstreeks naar de Radiologie of Specialist mag doorverwijzen, zodra de zorgverzekeraar dat toestaat. Deze functie verlangt veel kennis, waardoor ik vaardig ben in het onderzoeken en behandelen van complexe klachten.

Ik heb me verbijzonderd tot Kinder Manueel Therapeut. Inmiddels heb ik meer dan 13 jaar ervaring in het behandelen van deze patiëntencategorie. Kinder Manuele Therapie is een vak apart. Hierbij behandel je natuurlijk het kind, maar de interactie met de ouders is minstens zo belangrijk, want het kostbaarste bezit is toch je kroost! Ik vind de betrokkenheid van en met de ouders is heel erg belangrijk.

Maar ook de voet, zoals achillespees en hielspoorproblemen, lies en heupblessures bij voetballers en hardlopers hebben mijn bijzondere aandacht. 


 • Nekpijn, hoofdpijn en balansstoornissen
 • A-specifieke lage rugklachten en bekkenpijn
 • Materclass Liespijn bij voetballers
 • MasterClass Schouder
 • Der Cramer Griff
 • KISS & Manuele Therapie
 • KISS & Manuele Therapie terugkomdag
 • Snijzaal onderbeen, enkel en voet
 • Snijzaal hoogcervicaal
 • Biomechanica van het hardlopen
 • Symposium patello-femorale klachten en instabiliteit
 • Symposium De instabiele schouder
 • Klinimetrie bij de knie
 • Cursus Knie niveau 1 en 2
 • Preventie en Gezondheid: krachttraining
 • Basisdag Meer Dimensionaal Belasting Belastbaarheidsmodel
 • Manuele therapie bij lage rugpijn
 • Evidence based Practice
 • Extended Scpope Physiotherapy (ESP)/ Advanced Practitioner Physiotherapy (AAP)/Anderhalvelijnszorg Fysiotherapie
 • Biomechanica van het hardlopen

 

lieke-adriaans-fysio-roode-berghem-fysiotherapie

Lieke Adriaans

Fysiotherapie
Master of Science Manuele Therapie (MSC)
Kinder Manuele Therapie (voorheen KISS, nu HCFS)
 
  

Over Lieke

In 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Nijmegen. In Juni 2016 ben ik afgestudeerd als Master of Science in de Manuele Therapie aan het SOMT te Amersfoort. Naast mijn interesse voor Manuele Therapie gaat mijn aandacht uit naar revalidatie na sportblessures met name gericht op de onderste extremiteiten (heup, knie, enkel en voet). Tijdens mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik stage gelopen bij de voetbalschool van NEC/FC Oss en sinds een aantal jaar ben ik werkzaam als sportverzorger bij voetbalclub SDDL te Demen. Op dit moment specialiseer ik mij binnen het vakgebied in de fysiotherapeutische mogelijkheden bij het herstel na knieblessures.

Specialisaties:

 • Nekklachten
 • Hoofdpijn en migraine
 • Lage rugklachten
 • Lies en hamstring blessures
 • Blessures aan de voeten en enkels
 • Knieklachten
 • Sportblessures met name bij voetballers

kars-oving-fysiotherapeut-fysio-roode

Kars Oving

Fysiotherapie
Master of Science Manuele Therapie (MSC)
 
 
  

Over Kars

Ik ben afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool te Breda. Daarnaast heb ik gestudeerd aan de Sporthogeschool in Tilburg. Hierdoor is het bewegen met mensen en het aanbieden van oefeningen mij zeer bekend. Deze vaardigheden zal ik dan ook regelmatig gebruiken tijdens de behandeling. Om mij verder te specialiseren, volg ik momenteel de Master Manuele Therapie, waarin ik in 2017 afstudeer.  Sporten en bewegen is mijn passie. In mijn vak als fysiotherapeut kan ik mijn interesse in het houdings- en bewegingsapparaat volledig kwijt.  Mijn expertise betreft behandeling wervelkolom-gerelateerde klachten zoals de nek en lage rug, maar ook de schouder. Tevens ben ik gespecialiseerd in de behandeling en revalidatie van klachten aan heup en voeten, zowel post-operatief als post-traumatisch. Het optrainen, trainen naar volledige sporthervatting heeft mijn bijzondere aandacht. Graag adviseer en begeleid ik u bij uw hulpvraag.

Specialisaties:

 • Nekklachten
 • Lage rugklachten
 • Schouderklachten
 • Wervelkolom gerelateerde klachten
 • Revalidatie post-operatief en na (sport) letstel

tim-fysio-roode-berghem-oss
Tim van de Coolwijk

Fysiotherapie
Manuele Therapie i.o.
Extended Scope Fysiotherapie i.o.

Over Tim

Sinds juli 2017 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio-Roode te Berghem. In 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Momenteel studeer ik Master Manuele therapie – Extended Scope, waarna ik in 2020 de titel Master Manueel Therapeut en Advanced Clinical Practioner mag dragen. Hier leer ik de kennis te beheersen om ook complexe klachten te kunnen behandelen. Zelf vind ik alles wat te maken heeft met bewegen en het uitoefenen hiervan erg interessant. Ik vind het daarom geweldig om mijzelf te kunnen uitleven in het vak. Ik ben vaak in mijn vrije tijd graag bezig met fitness. Tevens werk ik veel met sportgroepen, zowel sport gerelateerd als klachten gerelateerd. Mijn expertises zijn nekklachten, hoofdpijnklachten, bovenrug- en sport gerelateerde klachten.

Marlein van Oort-fysio-roode-berghem-fysiotherapie
Marlein van Oort

Fysiotherapie
Kinderfysiotherapeut i.o.
  

Over Marlein

Ik heb de opleiding fysiotherapie gedaan in Eindhoven aan de Fontys Hogeschool. In juli 2017 heb ik het diploma behaald. Tijdens mijn stage ontwikkelde ik steeds meer interesse in de jonge(re) patiënten. Daarom ben ik in september gestart met de opleiding Kinderfysiotherapie in Breda.
Momenteel neem ik waar in de praktijk, en werk ook nog 2 dagen elders in een praktijk voor Kinderfysiotherapie. Bij mij kunt u terecht voor al uw orthopedische klachten, zoals van de heup, knie, rug, elleboog etc. bij zowel volwassenen als bij kinderen, maar ook voor de motorische ontwikkelingsproblemen bij uw zuigeling of kind.

marlene-fysio-roode-fysiotherapeut
Marlène van Rosmalen – Lucius

Fysiotherapie
COPD 
Claudicatio Intermittens

Over Marlène

In 1987 heb ik mijn diploma Fysiotherapie behaald aan de Hogeschool voor Fysiotherapie in Den Bosch (tegenwoordig bekend als opleiding Fysiotherapie Fontys Eindhoven). Sinds die tijd ben ik al werkzaam als fysiotherapeut.
Ik heb vanaf die tijd veel mensen behandeld met een diversiteit aan klachten van orthopedische (heup, knie, rug, schouder, nek etc.) en neurologische aard (CVA, HNP etc. ) maar ook met longproblemen (COPD en astma) en vaatlijden (Claudicatio Intermittens).
Ik vind het belangrijk om “samen met u” te werken aan uw herstel. Tevens vind ik het belangrijk dat de doelstellingen van uw hulpvraag behaald worden en blijvend van aard zijn. Dit betekent dat ik verder kijk dan alleen de plaats waar de klachten zich manifesteren en dus naar de totale houding en bewegingen van iemand kijk om te begrijpen waardoor de klachten zich hebben ontwikkeld en verholpen kunnen worden.
Mijn affiniteiten liggen bij het in beweging krijgen c.q. houden van jonge en oude mensen. Maar ook van ouderen met bijkomende klachten zoals bijvoorbeeld sarcopenie (=afname van spiermassa en spierfunctie tgv het ouder worden met als gevolg vaker vallen, afname van spierkracht en lenigheid met als resultaat: nog minder bewegen etc..) Graag wil ik u de helpende hand bieden in de vorm van activeren, verbeteren van kracht en conditie, leefstijl coaching en valpreventie. Ik ben graag bezig om mensen te motiveren om meer in beweging te komen en te blijven. Graag adviseer en begeleid ik u daarbij.
Ik ben sinds 2006 gespecialiseerd in behandelen van mensen met COPD (gold 2-3-4). Het omgaan met COPD (benauwdheid etc. ) en in het op-trainen van conditie en kracht bij mensen met COPD. Ik vind dit erg leuk om te doen. Tevens ben ik lid van het COPD-kennisnetwerk Den Bosch sinds 2009.
Ook ben ik sinds 2008 gespecialiseerd in Claudicatioklachten. In de volksmond beter bekend als etalagebenen. Ook hier train ik mensen om verder te kunnen lopen zonder problemen en conditie en kracht op te bouwen. Ik ben dan ook sinds 2008 lid van het regionale maar ook landelijke netwerk Claudicationet.

Specialisaties:

 • Heup en Knie
 • Rug, schouder en nek
 • COPD en Astma
 • Claudicatio Intermittens

Brigit van der Doelen

Secretaresse
  

diana-van-dorst-rijkers-1-fysio-roode-berghem-oss
Diana van Dorst – Rijkers

Secretaresse
Praktijkondersteuner

Over Diana

Sinds augustus 2017 ben ik werkzaam als secretaresse / praktijkondersteuner op deze praktijk. Daarnaast werk ik al 18 jaar bij BrabantZorg, waar ik werk als ondersteuner van de revalidatieafdeling van zorgexpertise De Wellen in Oss. We zullen elkaar vast en zeker een keer aan de telefoon hebben of elkaar zien aan onze nieuwe balie!