Team

Ons team bestaat uit fysio- en manueel therapeuten die zich allemaal verder hebben gespecialiseerd. Samen met u, werken aan uw herstel en het behalen van de doelstellingen passend bij uw hulpvraag, is voor ons een geweldig leuke uitdaging. Dit doen wij met veel gedrevenheid en expertise gecombineerd met een persoonlijke aanpak.

Daarnaast heeft een ieder van ons een specialistisch aandachtsgebied, zoals bijvoorbeeld: nek, hoofdpijn, hoge rug en ribben, lage rug, bekken, schouder, heup, lies, knie, voet, baby’s en kinderen, complexe klachten/aandoeningen, kinesio-taping, revalidatie, Claudicatie Intermittens, COPD, Fascia Integratie Therapie, ouderen.

Tijdens de behandeling blijkt regelmatig dat er niet sprake is van 1 klacht, maar dat onderliggend meerdere klachten spelen. Ons team is erop gericht om de oorzaken van uw klacht(en) te achterhalen en onderzoeken, de bevindingen persoonlijk toe te lichten en samen te werken aan uw behandelplan gericht op uw einddoel. Dit doen wij met enthousiasme en gedrevenheid, en gebruiken onze specialistische expertise met onze persoonlijke aanpak. Een tevreden patiënt, daar werken we voor!

Team Fysio Roode

Sacha Roode van Herpen Fysiotherapie Master Manuele Therapie Kinder Manuele Therapie fysio roode berghem

Sacha Roode – van Herpen

Aanwezig:  ma – di – wo – do
AGB-code: 102658

Fysiotherapie
MSc Manuele Therapie
Kinder Manuele Therapie (voorheen KISS, nu HCFS)
Extended Scope Fysiotherapie (Erasmus Universiteit)
Fascia Integratie Therapie
Methode de Bakker
Chronisch pijn specialist

Over Sacha

In 1998 heb ik het diploma Fysiotherapie behaald aan de hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik in 2003 de opleiding Manuele Therapie (SOMT) behaald en me geschoold in 2013 tot Master Manuele Therapie. Alles wat met klachten van de nek te maken heeft, inclusief hoofdpijn, duizeligheid, uitstralende pijn naar bovenrug en armen bij ouderen, volwassenen, jongeren en kindjes, maar ook voorkeurshoudingen bij HCFS bij baby’s heeft mijn bijzonder aandacht. Daar kan ik mijn expertise in kwijt. Omdat ik het beroep/vak Manueeltherapeut geweldig vind, heb ik me in de loop der jaren verdiept in enkele aandachtsgebieden. Zodoende heb ik meerdere specialisaties. De lage rug, zowel de eenvoudige rugpijntjes als de langdurige en complexe casussen zijn voor mij een uitdaging. Ik heb ook het diploma Anderhalvelijnszorg Fysiotherapie, waarmee ik in de toekomst de patiënten rechtstreeks naar de Radiologie of Specialist mag doorverwijzen, zodra de zorgverzekeraar dat toestaat. Deze functie verlangt veel kennis, waardoor ik vaardig ben in het onderzoeken en behandelen van complexe klachten.

Ik heb me verbijzonderd tot Kinder Manueel Therapeut. Inmiddels heb ik meer dan 13 jaar ervaring in het behandelen van deze patiëntencategorie. Kinder Manuele Therapie is een vak apart. Hierbij behandel je natuurlijk het kind, maar de interactie met de ouders is minstens zo belangrijk, want het kostbaarste bezit is toch je kroost! Ik vind de betrokkenheid van en met de ouders is heel erg belangrijk.

Maar ook de voet, zoals achillespees en hielspoorproblemen, lies en heupblessures bij voetballers en hardlopers hebben mijn bijzondere aandacht. 


 • Nekpijn, hoofdpijn en balansstoornissen
 • A-specifieke lage rugklachten en bekkenpijn
 • Materclass Liespijn bij voetballers
 • MasterClass Schouder
 • Der Cramer Griff
 • KISS & Manuele Therapie
 • KISS & Manuele Therapie terugkomdag
 • Snijzaal onderbeen, enkel en voet
 • Snijzaal hoogcervicaal
 • Biomechanica van het hardlopen
 • Symposium patello-femorale klachten en instabiliteit
 • Symposium De instabiele schouder
 • Klinimetrie bij de knie
 • Cursus Knie niveau 1 en 2
 • Preventie en Gezondheid: krachttraining
 • Basisdag Meer Dimensionaal Belasting Belastbaarheidsmodel
 • Manuele therapie bij lage rugpijn
 • Evidence based Practice
 • Extended Scpope Physiotherapy (ESP)/ Advanced Practitioner Physiotherapy (AAP)/Anderhalvelijnszorg Fysiotherapie
 • Biomechanica van het hardlopen

 

Lieke Adriaans Fysiotherapie Master of Science Manuele Therapie Kinder Manuele Therapie fysio roode berghem

Lieke Vonk – Adriaans

Aanwezig:  ma – wo – do
AGB-code: 121679

Fysiotherapie
MSc Manuele Therapie
Kinder Manuele Therapie (voorheen KISS, nu HCFS)
Methode de Bakker
Fascia Integratie Therapie
 
  

Over Lieke

In 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de HAN, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarna ben ik aan het SOMT, opleiding tot Manueeltherapeut gaan studeren in Amersfoort. Sinds 2016 ben ik Master of Science in de Manuele Therapie.

Tijdens mijn studie fysiotherapie heb ik stage gelopen bij de voetbalschool van NEC/FC Oss. Dit heeft mijn interesse gewekt voor sportblessures en het revalidatie traject wat hierna volgt. In de afgelopen jaren heb ik mezelf voornamelijk gespecialiseerd in patiënten met (traumatische) knieklachten. Uit ervaring blijkt, dat tijdig een diagnose stellen bij traumatische knieklachten erg belangrijk is om zo spoedig mogelijk tot een zo optimaal mogelijk herstel te komen. Ik vind dit een geweldig leuke uitdaging. Na de diagnose volgt vaak een revalidatie. Ik begeleid u graag bij uw revalidatie traject zowel postoperatief dan wel conservatief. Graag daag ik uw uit, om zo het maximale te bereiken gedurende uw hersteltraject.

Naast knieklachten ligt mijn specialiteit bij de behandeling van hoofdpijn, duizeligheid, nek- en rugklachten. Maar sinds november 2017 heb ik mij verbijzonderd tot Kinder Manueel Therapeut. Sindsdien behandel ik wekelijks meer dan 10 baby’s met een voorkeurshouding of kinderen met wervelkolom gerelateerde klachten. Bijna altijd behandel ik de kinderen en baby’s in combinatie met een Kinderfysiotherapeut. Onze samenwerking is zeer hecht en intensief, en weten van elkaar daardoor heel goed wat we doen en waarom en hoe we dit samen aanpakken. Door deze samenwerking is de behandeling voor de patiëntjes en de ouders erg effectief.

Specialisaties:

 • Nekklachten
 • Hoofdpijn en migraine
 • Lage rugklachten
 • Lies en hamstring blessures
 • Blessures aan de voeten en enkels
 • Knieklachten
 • Sportblessures met name bij voetballers

Lieke Adriaans Fysiotherapie Master of Science Manuele Therapie Kinder Manuele Therapie fysio roode berghem

Bart van den Hurk

Aanwezig:  ma – di – wo – do – vr
AGB-code: 4249823

Fysiotherapie
Kniespecialist
Fascia Integratie Therapie
Fascia Fitness 
 
 
  

Over Bart

Mijn naam is Bart van den Hurk en in 2021 ben ik afgestudeerd aan de Fontys te Eindhoven als algemeen fysiotherapeut. Na mijn afstuderen ben ik begonnen als fysiotherapeut in Veghel, vanaf mei ben ik werkzaam bij Fysio Roode! 

Naast mijn studie tot fysiotherapeut ben ik gecertificeerd als sportmasseur en ben ik gespecialiseerd in Medical taping. Ik sta te popelen om jou te begeleiden om van je blessure af te komen, je weer efficiënt te leren bewegen en dit zodanig te verbeteren, zodat jij je sport weer kunt oppakken en hervatten. 

Ik heb veel affiniteit met sport en met name met voetbal. Helaas kan ik door meerdere knieblessures deze sport niet meer beoefenen. Door deze langdurige blessures heb ik veel interesse gekregen in sportblessures, met name in het kniegewricht. Hier wil ik mezelf nog verder in gaan specialiseren.

Tim van de Coolwijk Fysiotherapie Manuele Therapie Extended Scope Fysiotherapie fysio roode berghem
Tim van de Coolwijk

Aanwezig:  ma – di – wo – do – vr
AGB-code: 243733

Fysiotherapie
MSc Manuele Therapie i.o.
Chronisch pijn specialist
Fascia Integratie Therapie
Fascia Fitness 
 
 
 
 

Over Tim

Sinds juli 2017 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio Roode te Berghem. In 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Momenteel studeer ik Master Manuele therapie aan de SOMT in Amersfoort, waarvoor ik in 2021 afstudeer als Master of Science in de Manuele Therapie. Hierdoor bezit ik de kennis en vaardigheden om ook vooral complexe klachten te kunnen behandelen aan het bewegingsapparaat. Mijn interesse ligt in het bijzonder bij wervelkolomgerelateerde problematiek.

Zelf vind ik alles wat te maken heeft met bewegen en het uitoefenen hiervan erg boeiend. Ik vind het daarom geweldig om mijzelf te kunnen uitleven in het vak. In mijn vrije tijd houd ik mijzelf bezig met fitness en voetbal. Ik vind het leuk om deze hobby’s ook terug te kunnen koppelen met betrekking tot mijn werk. Mijn expertises zijn complexe klachten, langdurige pijn, nek-, hoofdpijn-, rug- heup- en sport gerelateerde klachten.

De laatste jaren is Fasciatherapie is een therapie waar ik mijzelf ook mee bezig houd, vooral in combinatie met manuele therapie. Fasciatherapie ervaar ik als een erg bijzonder waardevolle aanvulling binnen ons vakgebied fysiotherapie, en het is erg vernieuwend en innovatief; het bekijkt spieren niet als een losstaand iets van elkaar, maar als een geheel. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar meer behandelmogelijkheden en trainingsmogelijkheden binnen de fasciatherapie en daarom wekt dit mijn interesse.

Manuele therapie in combinatie met de Fasciatherapie combineer ik veelvuldig tijdens mijn behandelingen wat goed van pas komt bij complexe musculoskeletale problematiek. Ik vind dit een zeer uitdagende tak binnen mijn vak als fysiotherapeut: zoeken en uitpuzzelen wat de juiste behandeling is voor de patiënt, is hierbij een kunst. Juist omdat deze klachten veelal een langer beloop en/of verhaal kennen dan de doorsnee patiënt!

Marlene-van-Rosmalen-Lucius-fysiotherapeut-fysio-roode-berghem
Marlène van Rosmalen – Lucius

Aanwezig: di – wo – vr
AGB-code: 101238

Fysiotherapie
COPD 
Claudicatio Intermittens
COVID 
TENS 
Fascia Integratie Therapie
De oudere patiënt
Osteoporose 
Valpreventie 

Over Marlène

In 1987 heb ik mijn diploma Fysiotherapie behaald aan de Hogeschool voor Fysiotherapie in Den Bosch.  Sinds die tijd ben ik al werkzaam in de Fysiotherapie.
Ik heb vanaf die tijd, al erg veel patiënten behandeld, met een diversiteit aan klachten van orthopedische aard (heup, knie, rug, schouder, nek etc.)  en neurologische aard  (CVA, HNP etc. ), maar ook met longenproblemen  (COPD en astma) en vaatlijden (Claudicatio Intermittens).
Sinds 2006, ben ik gespecialiseerd in het behandelen van mensen met longproblemen  zoals COPD en PAH. Ook patiënten die het Coronavirus/Covid-19 doorgemaakt hebben, kan ik begeleiden en behoort tot mijn specialiteiten. Als Fysiotherapeut met deze specialisatie kan ik u, als geen ander, aanleren hoe u als patiënt moet leren omgaan met benauwdheid. Tevens ben ik erg gedreven en deskundig in het optrainen van conditie en kracht bij vooral deze patiëntencategorie. Tevens ben ik sinds 2009 lid van het longfysiotherapie netwerk Den Bosch maar recentelijk (2018) ook van Nijmegen.
Verder ben ik  sinds 2008 ook gespecialiseerd in Claudicatioklachten. In de volksmond, beter bekend als etalagebenen. Ik leer u hoe u met deze klachten kunt omgaan en train met u, zodat u weer langere afstanden kunt lopen zonder problemen. De doelstelling is wederom conditie en kracht  opbouwen. Sinds 2008 ben ik lid van het regionale Claudicationet, maar sinds langere tijd ook van het landelijke netwerk. Momenteel wordt dit het Chronisch ZorgNet genoemd.
Wat ik van belang vind is, om “SAMEN MET U” te werken aan uw herstel. Tevens vind ik het belangrijk, dat uw doelstelling behaald wordt en uw hulpvraag beantwoord wordt. Samen zorgen we ervoor dat de behaalde resultaten blijvend van aard zijn. Dit betekent, dat ik niet alleen kijk naar de plaats waar de klachten zich manifesteren. Maar ik kijk verder. Er wordt gekeken naar het totale houdings- en bewegingsgedrag van iemand, om te achterhalen, waardoor de klachten zich hebben ontwikkeld en hoe deze weer verholpen kunnen worden.
Mijn affiniteiten liggen bij het in beweging krijgen en in beweging houden van jonge mensen en ouderen. Denk bij jonge mensen aan het feit, dat de opmars van de digitalisering en social media resulteert in minder beweging.  En bij  ouderen aan het feit dat zij steeds langer zelfstandig wonen. Maar denk ook aan ouderen met bijkomende klachten zoals sarcopenie (afname van spiermassa en spierfunctie t.g.v. het ouder worden), het vaker vallen, het minder bewegen etc.. Bij ouderen worden de klachten vaak veroorzaakt door afname van activiteiten, spierkracht en lenigheid.
Ik wil u graag de helpende hand bieden in de vorm van activeren, verbeteren en opbouwen van kracht en conditie,  adviseren d.m.v. leefstijl coaching en valpreventie. Kortom ik ben graag bezig met mensen om ze te motiveren om meer in beweging te komen en te blijven. Graag adviseer en begeleid ik u daarbij.

Specialisaties:

 • Heup en Knie
 • Rug, schouder en nek
 • COPD en Astma
 • Claudicatio Intermittens

Elke van der Wielen Fysiotherapeut Dry Needling fysio roode berghem
Elke van der Wielen

Aanwezig:  ma – di – wo – do – vr 
AGB-code: 244880

Fysiotherapie
MSc Manuele Therapie
Dry Needling
Fascia Integratie Therapie
 
 
 
 
 

Over Elke

In juni 2018 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de HAN, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sinds december 2018 ben ik werkzaam bij Fysio Roode.

Sinds 2019 heb ik me gespecialiseerd in Dry Needling. Dit kan helpen om triggerpoints in de spieren te ontspannen en zo spier-en gewrichtsklachten te verhelpen. Sporten en bewegen zijn voor mij erg belangrijk. Graag begeleid ik u dan ook om uw activiteiten te hervatten.

Erica van der Leest | fysio roode | fysiotherapeut
Erica van der Leest

Aanwezig: ma – di  – do – vr
  

Fysiotherapie
Oedeemtherapie
Bekkentherapie
Claudicatio Intermittens
Oncologie
Fascia Integratie Therapie
De oudere patiënt

Marloes van de Boogaart - Fysio Roode Berghem
Marloes van de Boogaart

Aanwezig: ma – di – wo – do 

Front-office medewerker

Tanja Ooms – Denissen

Aanwezig: di – do – vr

Back-office medewerker

Ria Kuijpers - Kuijpers fysio Roode
Ria Kuijpers – Kuijpers

Aanwezig: wo – vr

Interieurverzorgster

Over Ria

Sinds aanvang 2014 werk ik bij Fysio Roode, en werk op beide locaties. Ik zorg ervoor dat u ontvangen wordt in een opgeruimde, schone en frisse kamer.

Logo Fysio Roode Berghem   Logo Fysio Roode kids Berghem

Fysio ROODE

Burgemeester van Erpstraat 4
5351 AW Berghem

0412 – 657956
info@fysioroode.nl

Openingstijden:

Maandag – Donderdag
08:00 – 21:00 uur

Vrijdag
08:00 – 18:00 uur

Zaterdag – Zondag
Gesloten

qualizorg Fysio Roode Berghem