Team

Ons team bestaat uit fysio- en manueel therapeuten die zich allemaal verder hebben gespecialiseerd. Samen met u, werken aan uw herstel en het behalen van de doelstellingen passend bij uw hulpvraag, is voor ons een geweldig leuke uitdaging. Dit doen wij met veel gedrevenheid en expertise gecombineerd met een persoonlijke aanpak.

Daarnaast heeft een ieder van ons een specialistisch aandachtsgebied, zoals bijvoorbeeld: nek, hoofdpijn, hoge rug en ribben, lage rug, bekken, schouder, heup, lies, knie, voet, baby’s en kinderen, complexe klachten/aandoeningen, kinesio-taping, revalidatie, Claudicatie Intermittens, COPD, Fascia Integratie Therapie, ouderen.

Tijdens de behandeling blijkt regelmatig dat er niet sprake is van 1 klacht, maar dat onderliggend meerdere klachten spelen. Ons team is erop gericht om de oorzaken van uw klacht(en) te achterhalen en onderzoeken, de bevindingen persoonlijk toe te lichten en samen te werken aan uw behandelplan gericht op uw einddoel. Dit doen wij met enthousiasme en gedrevenheid, en gebruiken onze specialistische expertise met onze persoonlijke aanpak. Een tevreden patiënt, daar werken we voor!

Team Fysio Roode

Sacha Roode van Herpen Fysiotherapie Master Manuele Therapie Kinder Manuele Therapie fysio roode berghem

Sacha Roode – van Herpen

Aanwezig:  ma – di – wo – do – za
AGB-code: 102658

Fysiotherapie
Master Manuele Therapie
Kinder Manuele Therapie (voorheen KISS, nu HCFS)
Extended Scope Fysiotherapie (Erasmus Universiteit)
Fascia Integratie Therapie

Over Sacha

In 1998 heb ik het diploma Fysiotherapie behaald aan de hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik in 2003 de opleiding Manuele Therapie (SOMT) behaald en me geschoold in 2013 tot Master Manuele Therapie. Alles wat met klachten van de nek te maken heeft, inclusief hoofdpijn, duizeligheid, uitstralende pijn naar bovenrug en armen bij ouderen, volwassenen, jongeren en kindjes, maar ook voorkeurshoudingen bij HCFS bij baby’s heeft mijn bijzonder aandacht. Daar kan ik mijn expertise in kwijt. Omdat ik het beroep/vak Manueeltherapeut geweldig vind, heb ik me in de loop der jaren verdiept in enkele aandachtsgebieden. Zodoende heb ik meerdere specialisaties. De lage rug, zowel de eenvoudige rugpijntjes als de langdurige en complexe casussen zijn voor mij een uitdaging. Ik heb ook het diploma Anderhalvelijnszorg Fysiotherapie, waarmee ik in de toekomst de patiënten rechtstreeks naar de Radiologie of Specialist mag doorverwijzen, zodra de zorgverzekeraar dat toestaat. Deze functie verlangt veel kennis, waardoor ik vaardig ben in het onderzoeken en behandelen van complexe klachten.

Ik heb me verbijzonderd tot Kinder Manueel Therapeut. Inmiddels heb ik meer dan 13 jaar ervaring in het behandelen van deze patiëntencategorie. Kinder Manuele Therapie is een vak apart. Hierbij behandel je natuurlijk het kind, maar de interactie met de ouders is minstens zo belangrijk, want het kostbaarste bezit is toch je kroost! Ik vind de betrokkenheid van en met de ouders is heel erg belangrijk.

Maar ook de voet, zoals achillespees en hielspoorproblemen, lies en heupblessures bij voetballers en hardlopers hebben mijn bijzondere aandacht. 


 • Nekpijn, hoofdpijn en balansstoornissen
 • A-specifieke lage rugklachten en bekkenpijn
 • Materclass Liespijn bij voetballers
 • MasterClass Schouder
 • Der Cramer Griff
 • KISS & Manuele Therapie
 • KISS & Manuele Therapie terugkomdag
 • Snijzaal onderbeen, enkel en voet
 • Snijzaal hoogcervicaal
 • Biomechanica van het hardlopen
 • Symposium patello-femorale klachten en instabiliteit
 • Symposium De instabiele schouder
 • Klinimetrie bij de knie
 • Cursus Knie niveau 1 en 2
 • Preventie en Gezondheid: krachttraining
 • Basisdag Meer Dimensionaal Belasting Belastbaarheidsmodel
 • Manuele therapie bij lage rugpijn
 • Evidence based Practice
 • Extended Scpope Physiotherapy (ESP)/ Advanced Practitioner Physiotherapy (AAP)/Anderhalvelijnszorg Fysiotherapie
 • Biomechanica van het hardlopen

 

Lieke Adriaans Fysiotherapie Master of Science Manuele Therapie Kinder Manuele Therapie fysio roode berghem

Lieke Adriaans

Momenteel afwezig ivm zwangerschapsverlof.

Aanwezig:  ma – di – do
AGB-code: 121679

Fysiotherapie
Master of Science Manuele Therapie (MSC)
Kinder Manuele Therapie (voorheen KISS, nu HCFS)
  

Over Lieke

In 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de HAN, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarna ben ik aan het SOMT, opleiding tot Manueeltherapeut gaan studeren in Amersfoort. Sinds 2016 ben ik Master of Science in de Manuele Therapie.

Tijdens mijn studie fysiotherapie heb ik stage gelopen bij de voetbalschool van NEC/FC Oss. Dit heeft mijn interesse gewekt voor sportblessures en het revalidatie traject wat hierna volgt. In de afgelopen jaren heb ik mezelf voornamelijk gespecialiseerd in patiënten met (traumatische) knieklachten. Uit ervaring blijkt, dat tijdig een diagnose stellen bij traumatische knieklachten erg belangrijk is om zo spoedig mogelijk tot een zo optimaal mogelijk herstel te komen. Ik vind dit een geweldig leuke uitdaging. Na de diagnose volgt vaak een revalidatie. Ik begeleid u graag bij uw revalidatie traject zowel postoperatief dan wel conservatief. Graag daag ik uw uit, om zo het maximale te bereiken gedurende uw hersteltraject.

Naast knieklachten ligt mijn specialiteit bij de behandeling van hoofdpijn, duizeligheid, nek- en rugklachten. Maar sinds november 2017 heb ik mij verbijzonderd tot Kinder Manueel Therapeut. Sindsdien behandel ik wekelijks meer dan 10 baby’s met een voorkeurshouding of kinderen met wervelkolom gerelateerde klachten. Bijna altijd behandel ik de kinderen en baby’s in combinatie met een Kinderfysiotherapeut. Onze samenwerking is zeer hecht en intensief, en weten van elkaar daardoor heel goed wat we doen en waarom en hoe we dit samen aanpakken. Door deze samenwerking is de behandeling voor de patiëntjes en de ouders erg effectief.

Specialisaties:

 • Nekklachten
 • Hoofdpijn en migraine
 • Lage rugklachten
 • Lies en hamstring blessures
 • Blessures aan de voeten en enkels
 • Knieklachten
 • Sportblessures met name bij voetballers

Kars-Oving Fysiotherapie Master of Science Manuele Therapie fysio roode berghem

Kars Oving

Aanwezig:  ma – di – wo – do
AGB-code: 123457

Fysiotherapie
Master of Science Manuele Therapie (MSC)
 
 
  

Over Kars

In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool te Breda. Daarna heb ik de opleiding Manuele therapie gevolgd op de SOMT in Amersfoort. Sinds 2017 ben afgestudeerd en sindsdien ben ik in het bezit van het diploma: Master of Science in de Manuele Therapie. Als manueel therapeut ben je specialist in het onderzoeken en behandelen van gewrichtsklachten. Voor mijn opleiding fysiotherapie heb ik gestudeerd aan de Sporthogeschool in Tilburg. Gedurende deze studie heb ik veel ervaring opgedaan met het bewegen en begeleiden van mensen. Een vaardigheid die ik graag terug laat komen binnen het behandeltraject. Sporten en bewegen is namelijk mijn passie. In mijn vak als fysio- en manueeltherapeut kan ik mijn kennis en vaardigheden van het houdings- en bewegingsapparaat volledig kwijt wanneer ik dit combineer met sport en beweging.

Mijn expertise betreft het behandelen van wervelkolom-gerelateerde klachten en het revalideren na een post-operatieve ingreep of na traumatisch letstel. Met wervelkolom-gerelateerde klachten bedoel ik klachten van de nek, hoofdpijnklachten en lage rug, maar ook de schouder. Bij het revalideren na een operatie, moet u denken aan een voorste kruisband reconstructie, knie- en heupprotheses, en bijvoorbeeld schouderoperaties. Na een trauma opgelopen door sport of een ongeval (heupen, voeten, enkels en schouders) adviseer en begeleid ik u graag gedurende uw herstel. Het optrainen naar bijvoorbeeld volledige sporthervatting vind ik een echte uitdaging.

Specialisaties:

 • Nekklachten
 • Lage rugklachten
 • Schouderklachten
 • Wervelkolom gerelateerde klachten
 • Revalidatie post-operatief en na (sport) letstel

Tim van de Coolwijk Fysiotherapie Manuele Therapie Extended Scope Fysiotherapie fysio roode berghem
Tim van de Coolwijk

Aanwezig:  ma – di – do – za
AGB-code: 243733

Fysiotherapie
Master of Science Manuele Therapie i.o. (MSC)
 

Over Tim

Sinds juli 2017 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio Roode te Berghem. In 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Momenteel studeer ik Master Manuele therapie aan de SOMT in Amersfoort, waarvoor ik in 2021 afstudeer als Master of Science in de Manuele Therapie. Hierdoor bezit ik de kennis en vaardigheden om ook vooral complexe klachten te kunnen behandelen aan het bewegingsapparaat. Mijn interesse ligt in het bijzonder bij wervelkolomgerelateerde problematiek.

Zelf vind ik alles wat te maken heeft met bewegen en het uitoefenen hiervan erg boeiend. Ik vind het daarom geweldig om mijzelf te kunnen uitleven in het vak. In mijn vrije tijd houd ik mijzelf bezig met fitness en voetbal. Ik vind het leuk om deze hobby’s ook terug te kunnen koppelen met betrekking tot mijn werk. Mijn expertises zijn complexe klachten, langdurige pijn, nek-, hoofdpijn-, rug- heup- en sport gerelateerde klachten.

De laatste jaren is Fasciatherapie is een therapie waar ik mijzelf ook mee bezig houd, vooral in combinatie met manuele therapie. Fasciatherapie ervaar ik als een erg bijzonder waardevolle aanvulling binnen ons vakgebied fysiotherapie, en het is erg vernieuwend en innovatief; het bekijkt spieren niet als een losstaand iets van elkaar, maar als een geheel. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar meer behandelmogelijkheden en trainingsmogelijkheden binnen de fasciatherapie en daarom wekt dit mijn interesse.

Manuele therapie in combinatie met de Fasciatherapie combineer ik veelvuldig tijdens mijn behandelingen wat goed van pas komt bij complexe musculoskeletale problematiek. Ik vind dit een zeer uitdagende tak binnen mijn vak als fysiotherapeut: zoeken en uitpuzzelen wat de juiste behandeling is voor de patiënt, is hierbij een kunst. Juist omdat deze klachten veelal een langer beloop en/of verhaal kennen dan de doorsnee patiënt!


Marlein van Oort

Aanwezig:  ma – di – wo – do – vr
AGB-code: 244144

Fysiotherapie
Kinderfysiotherapeut
  

Over Marlein

Ik heb de opleiding fysiotherapie gedaan in Eindhoven aan de Fontys Hogeschool. In juli 2017 heb ik het diploma behaald. Tijdens mijn stage ontwikkelde ik steeds meer interesse in de jonge(re) patiënten. Daarom ben ik in september gestart met de opleiding Kinderfysiotherapie in Breda.
Momenteel neem ik waar in de praktijk, en werk ook nog 2 dagen elders in een praktijk voor Kinderfysiotherapie. Bij mij kunt u terecht voor al uw orthopedische klachten, zoals van de heup, knie, rug, elleboog etc. bij zowel volwassenen als bij kinderen, maar ook voor de motorische ontwikkelingsproblemen bij uw zuigeling of kind.

Marlene-van-Rosmalen-Lucius-fysiotherapeut-fysio-roode-berghem
Marlène van Rosmalen – Lucius

Aanwezig:  wo – vr
AGB-code: 101238

Fysiotherapie
COPD 
Claudicatio Intermittens

Over Marlène

In 1987 heb ik mijn diploma Fysiotherapie behaald aan de Hogeschool voor Fysiotherapie in Den Bosch (tegenwoordig bekend als opleiding Fysiotherapie Fontys Eindhoven). Sinds die tijd ben ik al werkzaam als fysiotherapeut.
Ik heb vanaf die tijd veel mensen behandeld met een diversiteit aan klachten van orthopedische (heup, knie, rug, schouder, nek etc.) en neurologische aard (CVA, HNP etc. ) maar ook met longproblemen (COPD en astma) en vaatlijden (Claudicatio Intermittens).
Ik vind het belangrijk om “samen met u” te werken aan uw herstel. Tevens vind ik het belangrijk dat de doelstellingen van uw hulpvraag behaald worden en blijvend van aard zijn. Dit betekent dat ik verder kijk dan alleen de plaats waar de klachten zich manifesteren en dus naar de totale houding en bewegingen van iemand kijk om te begrijpen waardoor de klachten zich hebben ontwikkeld en verholpen kunnen worden.
Mijn affiniteiten liggen bij het in beweging krijgen c.q. houden van jonge en oude mensen. Maar ook van ouderen met bijkomende klachten zoals bijvoorbeeld sarcopenie (=afname van spiermassa en spierfunctie tgv het ouder worden met als gevolg vaker vallen, afname van spierkracht en lenigheid met als resultaat: nog minder bewegen etc..) Graag wil ik u de helpende hand bieden in de vorm van activeren, verbeteren van kracht en conditie, leefstijl coaching en valpreventie. Ik ben graag bezig om mensen te motiveren om meer in beweging te komen en te blijven. Graag adviseer en begeleid ik u daarbij.
Ik ben sinds 2006 gespecialiseerd in behandelen van mensen met COPD (gold 2-3-4). Het omgaan met COPD (benauwdheid etc. ) en in het op-trainen van conditie en kracht bij mensen met COPD. Ik vind dit erg leuk om te doen. Tevens ben ik lid van het COPD-kennisnetwerk Den Bosch sinds 2009.
Ook ben ik sinds 2008 gespecialiseerd in Claudicatioklachten. In de volksmond beter bekend als etalagebenen. Ook hier train ik mensen om verder te kunnen lopen zonder problemen en conditie en kracht op te bouwen. Ik ben dan ook sinds 2008 lid van het regionale maar ook landelijke netwerk Claudicationet.

Specialisaties:

 • Heup en Knie
 • Rug, schouder en nek
 • COPD en Astma
 • Claudicatio Intermittens


Tim van Luik

Aanwezig: ma – di  – do – vr – za
  

Fysiotherapeut
 
  

Over Tim

In juli 2020 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de HAN Nijmegen. Daarvoor heb ik MBO sport en bewegen gedaan.
In de laatste fase van afronding van de opleiding fysiotherapie, heb ik de minor de specialisatie Spinal Musculoskeletal Physiotherapy gevolgd. Hierdoor bezit ik specifieke vaardigheden om de wervelkolom te behandelen en kreeg mijn interesse in de wervelkolom (van bekken tot nek) meer vorm. Tevens heb ik tijdens een stageperiode, gewerkt op een afdeling voor Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), waar ik ervaring heb opgedaan bij voornamelijk jong volwassenen met neurologische klachten.
Nu ik bij Fysio Roode werk, gaat mijn aandacht voornamelijk uit naar wervelkolom gerelateerde klachten, trainingstherapie/oefentherapie en voeding. Daar wil ik me graag verder in verdiepen en ontwikkelen.

Elke van der Wielen Fysiotherapeut Dry Needling fysio roode berghem
Elke van der Wielen

Aanwezig:  di – wo – vr 
AGB-code: 244880

Fysiotherapeut
Dry Needling
Manueel Therapeut i.o.

Over Elke

In juni 2018 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de HAN, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sinds december 2018 ben ik werkzaam bij Fysio Roode.

Sinds 2019 heb ik me gespecialiseerd in Dry Needling. Dit kan helpen om triggerpoints in de spieren te ontspannen en zo spier-en gewrichtsklachten te verhelpen. Sporten en bewegen zijn voor mij erg belangrijk. Graag begeleid ik u dan ook om uw activiteiten te hervatten.


Secretaresse/Praktijk ondersteuner

Aanwezig: ma – di – wo – do – vr
  

Secretaresse
Praktijkondersteuner

Ria Kuijpers - Kuijpers fysio Roode
Ria Kuijpers – Kuijpers

Aanwezig: wo – do

Interieurverzorgster

Over Ria

Sinds aanvang 2014 werk ik bij Fysio Roode, en werk op beide locaties. Ik zorg ervoor dat u ontvangen wordt in een opgeruimde, schone en frisse kamer.

Louise de Lange

Aanwezig: za

Interieurverzorgster