Sacha doet mee aan wetenschappelijk onderzoek bij zuigelingen met een HCFS
Sinds juli 2017 werkt Sacha Roode als Kinder Manueel Therapeut mee aan het allereerste ooit geproduceerde wetenschappelijk onderzoek aangaande manueeltherapeutische behandeling bij zuigelingen met een Hoog Cervicale Functie Stoornis.
Het onderzoek wordt in samenwerking met het EWMM, het Radboud Universiteit en Universiteit van Maastricht verricht.
Het doel van het onderzoek is om te bekijken of de onderzoekers (in het onderzoek zijn dat 3 Kinder Manueel Therapeuten) dezelfde onderzoeksbevindingen hebben bij de flexie-rotatie-test en lateraal-flexie-test bij zuigelingen met een HCFS. Sacha is een van de 3 onderzoekers. Iets om trots op te zijn!!
Super dat onze praktijk zo’n belangrijke bijdrage kan leveren!
(zie onderstaande tekst van het EWMM)
Beste collega’s
We schrijven 24 augustus 2017. Deze datum zal de kanalen ingaan als een historische dag voor de EWMM. In 1953 was het Dr. Gottfried Gutmann die de basis legde voor de manueeltherapeutische behandeling van zuigelingen met een HCFS. In eerste instantie heette het “KISS”; weten jullie dat nog?
Maar liefst 64 jaren later verschijnt over enkele weken in het online magazine Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics (http://www.jmptonline.org) het eerste artikel op een wetenschappelijk platform ooit aangaande dit onderwerp……. en het is van de hand van leden van onze EWMM in samenwerking met Radboud Universiteit (Prof. Dr. Ria Nijhuis – van der Sanden en Femke Driehuis) en de Universiteit van Maastricht (Prof. Dr. Rob de Bie).
De officiële titel is “Describing common practice in manual therapy in infants with assumptive upper cervical dysfunction in the Netherlands: a prospective cohort study” en het verschijnt onder redactie van Eric Saedt, Femke Driehuis, Bé van der Woude, Professor Ria Nijhuis-van der Sanden en Professor Rob de Bie.
Op dit moment is het nog redactioneel in bewerking maar binnenkort is het on-line te raadplegen én wat nog belangrijker is …….. te vinden op Pubmed!
Inmiddels is het onderzoek van start gegaan waarin de interbeoordelaarbetrouwbaarheid van de door ons gedoceerde hoog cervicale mobiliteitstesten bij zuigelingen moet worden vastgesteld. Er zijn drie collegapraktijken uit ons register betrokken bij de inclusie die net begonnen is. De coördinatie is in handen van Femke Driehuis onder supervisie van Prof. dr. Ria Nijhuis– van der Sanden.
www.ewwm.net
Met collegiale groet,
Henk, Peter, Paul, Martijn, Heidy, Eric & Bé