Voetballers met liesklachten en het effect van manipulaties

Voetballers met liesklachten en het effect van manipulaties

Liesklachten is een veel voorkomende blessure bij met name voetballers, maar wat is nou de juiste behandeling voor een liesblessure? En waarom?
Belangrijk is om de maximale wreeftrap te analyseren aangezien hierbij meestal de klachten ontstaan. Deze trap bestaat uit 5 verschillende fasen en in deze fasen beweeg je niet alleen vanuit de voet, de knie of de heup maar ook in de onder en middenrug. Het is zelfs zo dat een belangrijk onderdeel tijdens de wreeftrap bestaat uit rotatiebeweging in de onderrug. Als er ergens een bewegingsbeperking zit in de keten dan gaat men compenseren wat dus spierklachten veroorzaakt.

Binnen onze praktijk passen wij verschillende technieken toe. De behandeling bestaat voornamelijk uit het mobiliseren van het heupgewricht, manipuleren van de onder en middenrug. Daarnaast masseren wij de lies en brengen we ook rek op de gehele keten. De uitgangshouding voor de patiënt is dan de beginfase van de wreeftrap. Daarnaast krijgt de patiënt oefeningen mee naar huis om zowel de mobiliteit te behouden in de onderste extremiteit en de kracht op te trainen. Bij ons wordt wat betreft kracht vooral gericht op de core stabiliteit en het op trainen van de bil en bovenbeenspieren. Als de patienten haast klachtenvrij zijn dan begeleiden wij ze verder in de sportschool om de kracht nog meer te verbeteren. Wij willen graag zo effectief mogelijk werken zodat iemand zo snel mogelijk weer het veld in kan. Dit geldt ook voor hamstringblessures en bovenbeenspier klachten.

Mocht u deze klachten herkennen, er al langere tijd mee lopen en al verschillende dingen geprobeerd hebben. Maak dan snel een afspraak bij Fysio Roode.

Filmpje Ronaldo met maximale wreeftrap:
https://www.youtube.com/watch?v=7quxUIB78FM&feature=youtu.be